Bezoeken aan Cultuurbedrijf

Het begin.....

De eerste twee weken in groep 7 zijn om gevlogen. Iedereen moest na de vakantie weer even wennen aan het schoolleven; vroeg uit bed, stilzitten, schrijven, rekenen. Maar langzamerhand gaat het steeds beter.

Met rekenen gaat het in het eerste blok over handig bij elkaar optellen en aftrekken van getallen. En ook het kunnen aflezen van een breuk in een schema, denk aan een benzinemeter in de auto, is dit rekenblok een toetsdoel.

Met taal zijn we begonnen met de nieuwe methode Staal. Staal werkt met thema’s. Het eerste thema is Strips. In dit thema is het doel dat we strips kunnen herkennen, we een dialoog kunnen verzinnen en denkgesprekken voeren. En als eindproduct maken we een scenario voor een strip en ook een stripverhaal.

Spelling is ook nieuw van Staal. Het eerste blok gaat vooral om het herhalen van categorieën die we in groep 6 hebben gehad. Aangezien deze methode nieuw is, en we allemaal moeten wennen aan andere omschrijvingen voor de categorieën, is het soms ook nieuw wat we leren.

Met crea zijn we bezig geweest met een tekening in de stijl van Roy Liechtenstein. We hebben een woord gekozen uit een stripverhaal en hebben dat in het groot geschreven en geverfd in rood, geel, blauw en oranje.

Ook zijn we weer begonnen met de Vreedzame School. De eerste 2 weken hebben we het ieder dag op het rooster gehad. Vanaf nu staat het iedere week op woensdag op het rooster.

Het eerste leerhuiswerk is opgegeven. De toetsen van de woordjes en zinnen van Engels.

Verder hebben de kinderen dagelijks rekenen wat ze maandag tot en met vrijdag moeten doen als huiswerk. 

De kinderen kunnen inloggen op de website www.dagelijksrekenen.nl

Het inloggen op deze website gaat als volgt:

diana@scpo-nop.nl (ipv diana hun eigen naam)

wachtwoord: diana (hun eigen naam)

Er worden geen hoofdletters, puntjes, streepjes en spaties gebruikt.