Welkom

Welkom allemaal op de website van de levelwerkers. 

Uit iedere groep bij ons op De Triangel, zijn er een aantal kinderen die meer uitdaging aankunnen en nodig hebben. Dit bieden wij ze aan de hand van materiaal uit "levelwerk". Maar wat is dat dan, levelwerk?

Hier zullen we jullie af en toe van op de hoogte houden door middel van foto's, werkstukken of verhaaltjes. 

Veel lees- en kijkplezier!!!

schaken

Op donderdag 19 oktober gingen we schaken met de levelwerkers. Er kwam een man voor een cursus. En die had een site gemaakt, www.chessity.com, waar wij op moesten spelen. Er was een rivier en dan moest je opdrachten uitvoeren. En daarna mochten we potjes tegen elkaar schaken. En allemaal spelletjes van schaken doen. Zo hebben wij ook schaken geleerd. In zo’n 2 uur tijd en het was nog leuk ook.

Groetjes de levelwerkers

webkwestie groep 8

Groep 8 heeft dit schooljaar als levelwerkopdracht gekregen om op de website www.webkwestie.nl een interessant geschiedenisonderwerp uit te kiezen. Ze mochten de opdracht in tweetallen maken. Tristan en Amy hebben een webkwestie over Anne Frank gekozen. De afsluitende opdracht was een brief te schrijven aan Anne Frank. Op die manier konden ze laten zien, dat ze veel geleerd hebben over het leven van Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Hieronder is de brief te lezen:

 

Beste Anne,

Wij zijn Tristan en Amy, (mensen uit de toekomstJ) wij zijn nu bezig met een webkwestie over jou. Een webkwestie is een soort opdracht voor school op de computer. Misschien denk je nu huh over mij? Ja want je vader heeft je dagboek uitgegeven. En je bent nu wereldberoemd. Mensen van over de hele wereld komen kijken naar het achterhuis waar jij was ondergedoken. We vinden het erg dat je omgekomen bent, en nog wel vlak voor de oorlog afgelopen was. We vinden het bijzonder je deze brief te schrijven. En nu is het in Nederland heel anders er is namelijk geen oorlog meer. Nu is het leven hier wel fijn school gaat prima! Wij zijn nu allebei elf jaar en zitten in klas 6. Dat heet nu groep acht.

Liefs Tristan & Amy

 

 

 


Straalaandrijving